Wysłany: 20 Lip 2010 09:37 c905 - brak podświetlenia LCD
Problem jak w temacie - mam SE C905 w którym brak podświetlenia LCD (telefon w 100% nie był zalany ) wymieniłem flex, podstawiłem nowy LCD, wymieniłem taśmę z panelem nawigacyjnym - tą pod wyświetlaczem i nadal nic - klawisze się podświetlają prawidłowo a lcd nadal bez podświetlenia
czytałem na forum ale nie znalazłem jednoznacznego wyjaśnienia
często obwiniana jest cewka 22uH ( oznaczona na wycinku z service manual'a )
ale w moim przypadku jest ona raczej sprawna - ma przejście
zastanawia mnie jednak dioda V4201 - sprawdzałem miernikiem ..... raczej padnięta (brak jakiegokolwiek przejścia w obu kierunkach ), wymieniłem diodę V4201 i pojawiło mi się napięcie 3,7V na jej anodzie - mosfet nadal się bardzo grzał, podmieniłem mosfeta ( znalazłem na starej płycie z k800i i nic się nie zmieniło - nadal się grzeje ) napięcie w punkcie TP4200 skoczyło z 2,7V do 7V
nadal brak podświetlenia LCD, i nadal się grzeje mosfet
walczył ktoś jeszcze z tym problemem ??
Ostatnio zmieniony przez polop_76 20 Lip 2010 09:40, w całości zmieniany 1 raz
Tak sobie patrze na schemat i ścieżka LED_LCD to pin 3 C2411 TP4201 R4205 V4203 - sprawdź jeszcze te elementy - napięcie jeśli jest takie samo jak na innych lcd powinno być ok 30V
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum