Wysłany: 27 Kwi 2010 10:13 sagem my401x nie włancza się
Witam wszystkich,to mój pierwszy temat na forum zatem proszę o wyrozumiałość w razie jakichkolwiek błędów.Posiadam telefon jak w temacie,podobno upadł,nie włącza się,po podłączeniu ładowarki świecą się niebieskie diody na klawiaturze,wyświetlacz ani drgnie, natomiast po wyjęciu baterii i podłączeniu ładowarki diody mrugają,udało mi się go 2 razy uruchomić po czym od razu się wyłączył,baterię mierzyłem voltomierzem i jest naładowana,jest też prąd na stykach baterii w telefonie,płytkę sprawdzałem na manipulatorze z lupą bardzo dokładnie i brak jest mechanicznych uszkodzeń,dodam że jestem początkującym elektronikiem,proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez wafel_15_84 27 Kwi 2010 10:17, w całości zmieniany 2 razy
Po upadku wiele elementów mogło zostać uszkodzonych - zaczynając od końcówki mocy przez procek, flesh a na płycie kończąc...
Zacznij od wylutowania końcówki mocy (RF...) i zmierz pobór prądu
zapomniałem dodać że telefon już wcześniej się wyłączał bez powodu,ja bym zaczął od wgrania flesha jednak że nie posiadam kabla aktualnie i mam problemy ze znalezieniem w google jakiegokolwiek flesha do tego telefonu
Nie ma tak łatwo - zanieś do serwisu niech spróbują zdiagnozować... a soft można oczywiście spróbować - ale nic za darmo a zwykłym kablem usb nic nie zrobisz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum